2013. január 19., szombat

Szarkafészek Borház

Boldogok a sajtkészítők, különösen ha Panni tanfolyamán ismerkednek meg a tejfeldolgozás, sajtkészítés művészetével Biatorbágyon a Szarkafészek Borházban.



A helyszín, egy régi présház pompásan felújítva és berendezve Biatorbágy egy kis mellékutcájában található (a pátyi úton a templommal majdnem szemben), 15-18 fő részére kényelmes és néhányan még ott is aludhatnak. A tejfeldolgozás, sajtkészítést a pincerészben tanulhatjuk meg. Panni minden információt megoszt a jelenlevőkkel a tudományos alapoktól a praktikus trükkökig. Tehéntejből - ami az etyeki tehenészetből került beszerzésre, minden reggel frissen fejt - tejszínt, joghurtot, gomolya sajtot, krémsajtot, vajat készíthettünk. Az elkészített termékeket természetesen meg is lehetett kostólni, sőt az egyik napi ebéd a csapat által készített túróból és tejfölből főzőtt túróstészta volt. A három napos tanfolyam ebéddel (a csapat által készített egytálétel) 30.000 Ft-ba kerül amiért egy igazán felejthetetlen élményt kapunk és nem kevésbé ha a tanultakat otthon is használjuk valóban boldog sajtkészítővé vállhatunk és a család is egészségesebb tejtermékeket fogyaszthat. A sajtkészítéshez minden kelléket, hozzávalót megkaphatunk a tanfolyamon, Panni sajtjaiból is vehetünk kostolót az otthonmaradottaknak, ha a saját készítésüt még nem találjuk elég jónak. A tanfolyamról, sajtkészítésről információt, valamint kellékeket rendelhetünk a www.hazisajtkeszites.hu oldalon, de aki teheti menjen el személyesen megéri.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése